Marokoańska herbata z miętą

Smak Maroka ? Z pewnością herbata 

Składniki
– zielona herbata Gunpowder
– pęczek świeżej mięty (spear mint czyli Mentha spicata)
– cukier (Marokanczycy słodzą mocno)
– woda o temperaturze 80-85 st.C

Przepis
Wlać wrzątek do czajniczka,opłukujemy, a następnie go wylewamy.
Do ogrzanego czajniczka wsypujemy zieloną herbatę i zalewamy do połowy wrzątkiem.
Po ok. 1 minucie wodę również ostrożnie wylewamy, ale tak aby herbata pozostała w dzbanku.
Teraz zalewamy herbatę zagotowaną wcześniej wodą, dodajemy świeże liście mięty oraz kostki cukru.
Pozostawić do na 2-3 minut, aby wszystkie smaki są uwalniały.
Smacznego

maroko-178

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Uncategorized i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s